Toppers
Home / How to / Hoe begin ik een website: Oriënteren

Hoe begin ik een website: Oriënteren

Hoe begin ik een website: Oriënteren. Rijk worden onlineGoed dat je ervoor hebt gekozen om via websites geld te gaan verdienen. Dit is ook een van de meest lucratieve manier om geld te verdienen online. Voor je een website gaat starten moet je je een paar dingen bedenken. Eigenlijk moet je een klein onderzoek houden. Schrik niet. Zoveel energie vergt dit onderzoek niet, maar het is wel van groot belang en ten slotte gaan wij je er ook bij helpen. Dit onderzoek hebben wij onderverdeeld in 4 ”hoofdstukken” ook wel het oriënteren. Je gaat in feite even kijken wat je precies wilt doen.

  1. Doelgroep & doel van de site
  2. Hosting en domeinregistratie
  3. Cms kiezen & zetten op je site
  4. Theme kiezen

Doelgroep & doel van de site

De basis van een site is het kiezen van een duidelijke doelgroep en een duidelijk doel bepalen. Wil ik sales genereren? Wil je mensen informeren? Wil je een helpende blog maken? Kies 1 à 2 doelen en richt daar je website op.

VB: Je doel is mensen informeren over goede boekhouders in een bepaalde regio. Je doelgroep kan dan bijvoorbeeld zijn: zelfstandige ondernemers, bedrijven, eenmanszaken etc. Hierdoor heb je een duidelijk doel. Je site waar de info op staat. Je doelgroep die je op je site wilt, veel bezoekers en dat de informatie goed overkomt op je doelgroep. Zo houd je het overzichtelijk. De volgende stap is het kijken op Google keywords of er veel op gezocht wordt en daaruit trek je de conclusie of het een potentieel goed of slecht keyword is. Dit zal je deels op eigen houtje moeten doen. Er spelen verschillende factoren een rol. 50.000 maandelijkse zoekvolume op “lepels” is natuurlijk veel minder interessant dan 5000 op “<een bepaald product> kopen”.

Een slecht keyword is een keyword waar veel concurrentie op zit én waar weinig op wordt gezocht. Het is dus belangrijk dat je een keyword vindt waar weinig tot geen concurrentie op zit en waar veel op wordt gezocht. Dit geldt voor nichewebsites vooral. Want weinig concurrentie = makkelijk ranken.

Ook dit hoofdstuk kunnen we onderverdelen in subcategorieën dan wel geldverdienmethodes. Deze methodes om geld te verdienen zijn:

Adsense

Adsense is een gratis programma van Google die de mogelijkheid biedt om online geld te verdienen met advertenties. Elke keer wanneer iemand op een advertentie klikt krijgt de webmaster een commissie hiervoor. Adsensewebsites moeten een bepaald thema hebben zodat de advertenties gerichter zijn. Hierdoor zijn mensen eerder geneigd te klikken en zo krijg je de meest relevante advertenties. Adsense kun je hier aanvragen.

Advertorial

Je kunt natuurlijk ook advertorials schrijven op je website. Een advertorial is een advertentie bestaande uit alleen tekst dat eigenlijk een kruising is tussen een advertentie en een inhoudelijk artikel. Het voordeel van een advertorial is dat het product wordt gezien als een persoonlijke aanbeveling en dus wordt de geloofwaardigheid van de advertorial verhoogd. Dit is ook meer iets voor blogs waar de schrijver een persoonlijke band heeft met de lezers. Om dit te kunnen doen moet je een aardig tijdje de blog hebben.

Affiliate

Affiliatemarketing is simpelweg het genereren van verkopen of leads (lidmaatschappen) en daarvoor beloond worden door de adverteerder d.m.v. een commissie. Dit doe je door je site aan te melden bij één of meerdere affiliatenetwerken als daisycontradetracker  en alle andere 100 affiliate netwerken. Echter zijn onze favoriet toch deze twee. Wij gebruiken die twee ook het meest. TradeTracker heeft een goed, overzichtelijk systeem. Erg gebruiksvriendelijke, makkelijk om mee te werken en lekker duidelijk. Daisycon hetzelf, ietwat in mindere mate maar een erg goed ticketsysteem en hele goede service. Ze hebben ook vergelijkingstools die je kan gebruiken voor je website. Dit scheelt veel werk. Die twee zijn echt the way to go. Alle twee is het natuurlijk gratis om je in te schrijven.

Webshop

De laatste categorie is het beginnen van een webshop. De voordelen hiervan is dat je kosten relatief laag blijven en het gemakkelijk op te starten is. Tevens hoef je geen voorraad te hebben en je hoeft geen kennis van programmeren te hebben. Je kunt je webshop runnen met de CMS’en: opencart of magento. Wat hier het verschil tussen is leggen wij je in het volgende hoofdstuk uit.

Je kunt ook gaan dropshippen. Dropshippen is simpelweg: Klant A bestelt een product via Handelaar B, Handelaar B plaatst een bestelling voor Producent C en Producent C verstuurt het product naar Klant A. Jij, de handelaar, betaalt alleen de inkoopprijs van het product.

Hosting en domeinregistratie

Je hebt nu genoeg onderzoek gedaan om je website te maken. We leggen dit beter uit in dit artikel, deel 2. De eerstvolgende stap is het registreren van je domeinnaam en het afnemen van een hostingpakket bij een registrar . Hosting is de ruimte die je huurt om je website op te plaatsen. Het afnemen van een hostingpakket en het registreren van je gekozen domeinnaam kun je doen bij een van de vele hostingaanbieders. In deel 2 wordt uitgelegd hoe je een domeinnaam kiest, welke hosting je het beste kan nemen en alle info die je nodig hebt. Voor nu is het weten wat het is genoeg.

Cms kiezen & zetten op je site

Wanneer je een domeinnaam hebt dan moet je daar een CMS (Content Management System) op zetten. Een CMS is een systeem dat je gebruikt om een website te bouwen en te beheren. Het is dan ook geheel afhankelijk van wat je wilt doen, waarop je je CMS keuze baseert.

Voor een blog of Adsense site raden wij WordPress aan. Het belangrijkste voordeel van WordPress is dat je geen programmeerkennis nodig hebt. WordPress is super gebruiksvriendelijk. Je kan je even inlezen wat Wordpres precies is, want om eerlijk te zijn zouden wij WordPress voor alles gebruiken. Wat wij ook doen. WordPress kan je met één plugin omtoveren tot een webshop, met een klik op de knop een nieuwe mooie theme, gewoonweg heerlijk. Simpel en to the point. Zo nu en dan coderen wij wel het een en ander, maar het is totaal niet nodig voor degene die het niet kan of wil. Maar we begrijpen dat het soms handiger kan zijn om een CMS te gebruiken die puur gefocust is op één aspect.

Zoals een webshop? Dan is Magento een van de beste systemen die je kunt gebruiken. Magento is wel wat duurder dan overige CMS’en. Je moet namelijk modules kopen. Wil je een webshop met een wat kleiner budget, dan is Opencart iets wat een oplossing zou kunnen bieden. Bij de meeste registrars kun je deze CMS’en laten installeren, maar je kunt dit zelf ook doen. Laten installeren is meestal kosteloos, zelf doen is zeker weten kosteloos. Wil je het zelf doen? Download via de site van je gekozen CMS de laatste versie en installeer het systeem via FTP op je domeinnaam. In de komende delen laten we het zien d.m.v. screenshots zodat je het makkelijk na kunt doen.

Theme kiezen

Zodra je dit hebt gedaan, of wellicht hebt laten doen, heb je een volledige website. Wat je ziet is het standaard design van de gekozen CMS. Vind je dit te saai of vind je dat er te weinig opties op zitten? Dan kun je ervoor kiezen om een theme te kopen via een ”themesite”. Wanneer je een mooie theme hebt gevonden kun je deze eenvoudig op je site zetten via de weergaveoptie va de CMS. Nadat je de theme hebt geïnstalleerd wil je natuurlijk je site uitbreiden met extra functionaliteiten, ook wel plugins genoemd. Deze kun je in de weergaveoptie van de CMS vinden.

Hier gaan we uitgebreid op in in het volgende deel:

Hoe begin ik een website deel 2

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kun je via de reacties onder dit artikel je vraag of opmerking plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top